De ce izolăm mansarda locuită?

Atunci când vorbim de izolatie mansarda este locul unde trebuie alese cele mai bune materiale. Când ne construim o casă ne concentrăm pe alegerea materialelor eficiente energetic în construcția și izolația pereților.

Aruncăm foarte mulți bani pe cărămidă, izolație cu polistiren a pereților în grosimi generoase. Însă ignoram de multe ori complet sau folosim o izolație insuficienta, în cel mai important punct și anume acoperișul.

Știați însă ca pana la 42% din căldura dintr-o casa se pierde prin acoperiș? Există specialiști care spun ca această valoare poate ajunge până la 50%.

Fie ca vorbim de izolatie mansarda sau izolație pod, încercați sa nu ignorați acest capitol. Izolația unei mansarde costa de cele mai multe ori cat un televizor de ultimă generație sau cât o mobila de bucătărie. Însă spre deosebire de aceasta, izolație nu se degradează moral în timp, ba mai mult, investiția se va amortiza în timp.

O izolație a mansardei eficientă îți poate reduce costurile cu încălzirea și răcirea cu până la 40%.

Care sunt beneficiile izolației mansardei?

Izolația mansardei făcută într-un mod corect, cu materiale de calitate, aduce beneficii pe termen lung si contribuie la confortul tău. Vom enumera în continuare câteva dintre aceste beneficii:

  • Termoizolație – Așa cum am spus alegând un material eficient pentru izolarea mansardei vom crea un mediu confortabil, reducând totodată costurile energetice. Puteți salva pana la 40% pe an din facturile la energie.
  • Hidroizolație – Vorbim aici de protejarea lemnului de infiltrații, condens și mucegai. Lemnul poate fi compromis datorită apariției condensului pe timp de iarnă și de posibilele infiltrații din acoperiș.
  • Fonoizolație – Ai încercat vreodată să te odihnești într-o mansardă fără izolație? Zgomotul ploii pe tabla sau zgomotele exterioare fac acest lucru să fie imposibil. Izolarea termică și fonică a mansardei te va scăpa de aceste aspecte neplăcute și va creste confortul acestui spațiu.