TIPURI ȘI MODELE DE GARDURI PENTRU CURTE

Scrieți-ne doar numărul de telefon, vă sunăm, vă consultăm și vă propunem soluția potrivită pentru gardul casei dumneavoastră.
RU
RO




Tipuri și modele de garduri:
Tu ce ai alege pentru curtea ta?

Unul dintre cele mai comune lucruri este gardul. În orice parte ne uităm vedem garduri. Știm că cineva deține o proprietate undeva pentru că apare un gard. Probabil sunt zeci de mii de kilometri de garduri numai în Moldova și cine știe câte milioane în lumea întreagă. De la garduri sofisticate, costisitoare, unele dotate cu senzori de avertizare și camere de luat vederi, la simple garduri din sârmă sau din lemn, fiecare vrea să ne transmită câte ceva. Gardul spune multe despre noi: despre ce gândim, despre ce ne dorim, de ce ne temem. În acest articol îți prezentăm diferite tipuri și modele de garduri, iar tu rămâne doar să îți alegi favoritul.

Garduri din lemn

Gardurile din lemn sunt disponibile într-o gamă larga de modele și culori datorită numeroaselor specii de lemn. Sunt considerate cele mai populare tipuri de garduri, motiv pentru care de-a lungul timpului au apărut foarte multe exemple și idei de construire a gardurilor din lemn. Acestea pot avea tipare prestabilite sau chiar pot fi create după preferințele și nevoile proprietarului. Lemnul are un aspect plăcut și este potrivit pentru diverse proiecte, precum împrejmuirea caselor și a grădinilor pline cu flori sau plante ornamentale colorate în ghivece.

Garduri din plasă de sârmă

​​​Plasa de sârmă este excelentă pentru înconjurarea perimetrelor private precum locuințe, ferme, grădini cu flori sau pentru delimitări de zone industriale sau pietonale.

Plasa de gard zincată este o opțiune excelentă pentru construirea sau renovarea unui gard ieftin și rezistent. Aceasta poate fi sudată sau împletită.

● Plasa sudată de gard prezintă o rezistență puternică la șocuri, asigurând o rigiditate sporită, un grad moderat de siguranță, cât și un design frumos.

● Plasa împletită de gard este folosită adesea pentru utilitatea ei în defavoarea aspectului. Cu alte cuvinte, acest tip de gard se întâlnește des pe terenurile agricole, țarcurile de animale sau zonele cu plante.

Gardul din plasă de sârmă este extrem de maleabil și versatil, acesta putând crea modele inedite și greu de realizat cu alte materiale.

Garduri din fier forjat

Gardurile din fier forjat pot fi personalizate dupa bunul plac sau achizitionate dupa tipare prestabilitate. Ele sunt durabile si robuste. Pot fi folosite atat pentru cladiri rezidentiale, cat si pentru case. Modelul de gard prezent in poza de sus se potriveste cu stilul cladirii si modului in care este decorata gradina. Gardurile din fier forjat ofera monumentelor istorice si obiectivelor turistice un aspect aparte, atractiv si misterios.

Garduri din cărămidă

Gardurile din cărămidă sunt întâlnite în spațiile rezidențiale moderne, în parcuri, dar și la obiectivele turistice, precum castelele.


Acest tip de gard poate fi îmbinat cu alte materiale în funcție de designul clădirii împrejmuite. Acestea pot fi: fier forjat, șipci metalice, plase de sârmă sau panouri zincate. Gardurile de cărămidă oferă protecție și intimitate.


Dacă ai o livadă sau o grădină de dimensiuni mai mari, poți construi un gard înalt, din cărămidă ce se va asorta excelent cu plantele tale și îi va oferi spațiului un aspect deosebit.

Garduri din PVC

Gardul din PVC are o durabilitate sporită și poate rezista la temperaturi extreme. Acesta poate poate depăși 50 de ani dacă este întreținut corespunzător, mentenanța fiind una simplă. Instalarea gardului de PVC se realizează rapid și ușor. Este disponibil în diverse modele, culori, forme și înălțimi, ce-l fac potrivit pentru orice stil de design exterior al casei.

Garduri din șipcă metalică

Șipca metalică poate înlocui gardul din lemn și poate oferi locuinței un aspect rustic pe de-o parte, și modern pe de altă parte. De asemenea, acestea oferă gardului o durată lungă de viață. Gardurile cu șipcă metalică se montează foarte ușor cu holșuruburi și se pot combina cu diferite materiale, în special cu centuri din beton sau stâlpi din piatră naturală. Șipcile sunt realizate din oțel galvanizat și prevopsit în câmp electrostatic, metoda care îndepărtează riscul apariției petelor de rugină.


Șipcile metalice sunt disponibile într-o gamă cromatică variată care să se potrivească cu elementele de grădină. Totodată, acestea oferă un aspect estetic plăcut, intimitate și siguranță.

Garduri din tablă cutată (profnastil)

Profilată din tablă suedeză, coreeană, ucraineană sau chineză, mată sau lucioasă, cu grosimea între 0,35 mm și 0,55 mm, cu diferite înălțimi ale profilului în dependență de destinația utilizării, tabla cutată, numită în popor profnastil, este o soluție potrivită atât pentru acoperirea casei, cât și pentru construcția gardurilor. Durata media de viață a tablei cutate ajunge și la 50 de ani, totul depinde de tabla din care este profilată. De asemenea, tabla cutată este soluția potrivită pentru construcțiile cu buget redus și cu termen scurt de predare.


Gardurile din tablă cutată (profnastil) sunt o soluție ușoară de a îngrădi curtea unei locuințe, teritoriul unui spațiu industrial sau un gard temporar, cum ar fi pentru șantierele de construcții. Sunt necesari doar pilonii, de care să fie fixată tabla cutată, execuția unui gard fiind astfel una ușoară.

Gard din tablă cutată H-12 | Chișinău
Gard executat de echipa allconstruct, din tablă Coreea V-Matt, RAL 7024, în orașul Cricova, mun. Chișinău.
Gard din tablă cutată H-12 | Chișinău
Gard executat de echipa allconstruct, din tablă Coreea V-Matt, RAL 7024, în mun. Chișinău.
Gard din tablă cutată HP-18 | Chișinău
Gard executat de echipa allconstruct, din tablă Coreea Hi-Matt, RAL 8017, în mun. Chișinău.

Garduri din jaluzele metalice

Gardurile cu jaluzele metalice, numite și garduri lamelare, sau garduri cu lamele metalice, combină eleganța, simplitatea prin minimalist, cu durabilitatea datorată tablei de calitate superioară, utilizată la executarea lamelelor. Aceste garduri sunt potrivite pentru îngrădirea caselor private, teritoriilor comerciale și industriale. Gardurile le puteți primi „la cheie”, asamblate și instalate, sau dezasamblate și pregătite pentru montare. Prinderea lamelelor de carcasă este realizată cu nituri de aceeași culoare. Toate elementele sunt profilate din tablă suedeză sau coreeană, mată sau lucioasă, cu grosimea între 0,45 mm și 0,55 mm, care sunt rezistente la condițiile atmosferice specifice regiunii noastre.

Gard din jaluzele metalice | Cricova, Chișinău
Gard executat de echipa allconstruct, din tablă Coreea V-Matt, RAL 7024, în orașul Cricova, mun. Chișinău.
Gard din jaluzele metalice model Rancho | Văsieni, Ialoveni
Gard executat de echipa allconstruct, din tablă Coreea V-Matt, RAL 7024, în satul Văsieni, raionul Ialoveni
Gard din jaluzele metalice | Dumbrava, Chișinău
Gard executat de echipa allconstruct, din tablă Coreea, Imitație lemn, în Dumbrava, mun. Chișinău.

Cu un gard din jaluzele metalice sau unul din tablă cutată (profnastil) vă putem ajuta noi, echipa allconstruct.


Doriți mai multe detalii sau o ofertă de preț? Sunați-ne la numărul de telefon 060198302!

ALTE ARTICOLE
    DORIȚI O OFERTĂ BUNĂ DE PREȚ?
    Lăsați-ne datele dumneavoastră de contact, vă sunăm, precizăm detaliile, dacă e necesar venim la fața locului, efectuăm măsurările necesare și vă întocmim o ofertă personalizată pentru acoperișul potrivit.

    Toate acestea le primiți gratuit.