Cum alegem țigla metalică potrivită?

Hello! This is the Gutenberg block you can edit directly from the WPBakery Page Builder.

Acoperișul unei case reprezintă una dintre cele mai importante investiții atât din punct de vedere al siguranței asigurate, cât și din perspectivă estetică. Întrucât acoperișul este expus intemperiilor în permanență, orice fisură la nivelul acestuia poate provoca daune importante în interiorul casei, în pod sau la mansardă. Alegerea materialelor potrivite se face în funcție de buget, fără a neglija calitatea acestora. Durabilitatea trebuie să fie primul criteriu în alegerea învelitorii, iar țigla metalică prezintă o serie de avantaje importante din acest punct de vedere. Iată care sunt acestea!

Tipuri de țiglă metalică

Pe piața materialelor de construcții găsești o mulțime de modele de țiglă metalică pentru acoperiș, catalogate după formă, profil sau culoare.
  • Culoarea acoperișului depinde de vopseaua utilizată pentru a acoperi țigla.
  • Pregătirea metalului se face prin zincare sau galvanizare, procese în funcție de care produsul finit va fi lucios sau mat.
  • Cele mai rezistente materiale în ceea ce privește coroziunea sunt oțelul și aluzincul, dar și acestea au nevoie de tratare cu grund, vopsea și lac protector.
  • Pentru a alege culoarea dorită a acoperișului, trebuie să te familiarizezi cu standardul RAL, în funcție de care se elaborează paletarele materialelor de construcții.
  • În acest caz, este bine să soliciți asistență din partea angajaților magazinului ales pentru achiziție.

Alegerea țiglei metalice în funcție de grosimea oțelului

Stratul de zinc adăugat peste metal are rolul de a-i spori acestuia rezistența în fața intemperiilor. Cu cât acest strat este mai gros, cu atât asigură o mai bună durabilitate.

Standardele din domeniu impun o grosime de cel puțin 0.5 mm pentru o foaie de tablă destinată acoperișului. Pentru siguranța casei, este important ca tabla aleasă să aibă o grosime de minimum 0.4 mm. La aceasta se adaugă vopselurile de tratare și stratul de acoperire confecționate din diverse materiale.

Accesoriile țiglei metalice

  • Țigla este doar ultimul strat dintr-un complex de elemente ce alcătuiesc acoperișul. Din acest motiv, investiția trebuie să presupună utilizarea unor materiale de calitate pentru realizarea sub-structurii acestuia.
  • Profilul de susținerespațiul de aerisire și folia anticondens influențează operațiunea de montaj, mai ales în procesul de lățuire.

Înainte de a alege un model, solicită imagini cu îmbinarea țiglelor pe un acoperiș deja realizat. Dacă ai posibilitatea să vezi aceste materiale montate pe o construcție, vizita ta de documentare va fi una completă. În concluzie, acoperișul din țiglă metalică trebuie privit ca o investiție pe termen lung și atenție sporită trebuie să fie acordată criteriilor de selecție menționate pentru a face alegerea corectă.