CURIOZITĂȚI DESPRE ACOPERIȘURI

Scrieți-ne doar numărul de telefon, vă sunăm, vă consultăm și vă propunem soluția potrivită pentru acoperișul casei dumneavoastră.
Curiozități despre acoperișuri
În articolul acesta vă prezentăm câteva curiozități și informații interesante despre acoperișuri și materialele pentru acoperiș. Lectură utilă și plăcută.
mamut
1) Cea mai veche descoperire înregistrată, ca material de acoperiș, a fost o piele lânoasă de mamut, găsită în Siberia, datată de acum 40.000 de ani în urmă. Această utilizare s-a datorat probabil efectului gros și cald al pielii.
acoperiș din țiglă ceramică veche italiană, la cheie, în Republica Moldova
țigle ceramice italiene vechi
2) Unele dintre cele mai vechi materiale de acoperiș din lume sunt paiele, argila și piatra. Paiele au fost folosite între anii 5000 și 1800 î.Hr. Plăcile de lut pot fi urmărite în jurul anului 10.000 î.Hr. Grecii și romanii antici utilizau țigla ceramică pentru acoperișurile caselor.
acoperiș din țiglă ceramică glazurată, la cheie, în Republica Moldova
țiglĂ ceramicĂ GLAZURATĂ
3) Cercetările au arătat că prima țiglă glazurată de lut cunoscută a fost folosită în China acum 5000 de ani.

4) În antichitate, bogații acopereau casele cu foi de cupru, ca să sublinieze încă o dată statutul lor special.

LONDRA, SECOLUL AL XII-LEA
5) În efortul de a preveni răspândirea incendiilor, regele Ioan al XII-lea a adoptat o lege la Londra, prin care i-a obligat pe cetățeni să-și înlocuiască acoperișurile de paie și de stuf cu țigle de lut.
acoperiș din stuf (stuh) în Republica Moldova, „la cheie”
ACOPERIȘ DIN STUF
6) Acoperișurile din stuf sunt foarte eficiente, deoarece stuful folosit este o barieră naturală impermeabilă și este legat atât de strâns, încât pur și simplu ține apa, ploaia și lapovița.
tablă cutată (profnastil) pentru acoperiș sau gard, în Republica Moldova, „la cheie”
TABLĂ CUTATĂ (PROFNASTIL)
7) Tabla cutată, numită în popor și profnastil, a fost inventată în 1820 de inginerul britanic Henry Robinson Palmer.
țigla metalică Roofart Arctica pentru acoperiș, în Republica Moldova, „la cheie”
țigla metalică roofart arctica
8) Paavo Rannila a dat o mână de ajutor la inventarea țiglei metalice. Cu ajutorul echipamentelor generale, inginerul talentat a reușit să transforme o foaie de metal într-un material excelent pentru acoperiș.
șindrila bituminoasă IKO pentru acoperiș, în Republica Moldova, „la cheie”
ȘINDRILA BITUMINOASĂ IKO
9) Șindrila bituminoasă, baza căreia o constituie fibra din sticlă, a apărut acum mai bine de 100 de ani în urmă, în Statele Unite ale Americii și anume în California. În ciuda faptului că este un produs relativ nou, șindrila bituminoasă este de departe cel mai popular produs de acoperiș astăzi. Mai mult de jumătate din casele private din America de Nord și Europa sunt acoperite cu șindrilă bituminoasă.

10) În Alaska este un acoperiș de gheață, care nu se topește niciodată și poate rezista la orice sarcină.

acoperiș verde, din iarbă, în Republica Moldova, „la cheie”
ACOPERIȘ VERDE
11) În țările scandinave, „acoperișurile verzi” sunt deosebit de populare. Astfel de acoperișuri amintesc oarecum de terasele cu verdeață sub picioare.
parcul Ferrari World din Emiratele Arabe Unite
Parcul Ferrari World din Emiratele Arabe Unite
12) Celebrul parc Ferrari World din Emiratele Arabe Unite are un acoperiș metalic imens, a cărui suprafață este comparabilă cu dimensiunea a 50 de terenuri de fotbal.

Acoperiș? allconstruct!


Solicitați o măsurare gratuită a acoperișului casei dumneavoastră, apelându-ne la numărul de telefon 060885565, specialistul nostru se deplasează la fața locului, face măsurările necesare, vedea starea carcasei din lemn, vă consultă în privința materialelor, după care vă întocmește o ofertă completă și personalizată pentru acoperișul casei dumneavoastră.

ALTE NOUTĂȚI
  DORIȚI O OFERTĂ BUNĂ DE PREȚ?
  Lăsați-ne datele dumneavoastră de contact, vă sunăm, precizăm detaliile, dacă e necesar venim la fața locului, efectuăm măsurările necesare și vă întocmim o ofertă personalizată pentru acoperișul potrivit.

  Toate acestea le primiți gratuit.
  DE CE SĂ ALEGEȚI PRODUSELE NOASTRE?
  Asortiment mare
  Vă putem oferi orice tip de învelitoare pentru acoperișul casei dumneavoastră. Țiglă metalică, șindrilă bituminoasă, țiglă ceramică sau tablă cutată, disponibile într-o gamă largă de forme și culori, ne permit să găsim varianta potrivită chiar și pentru cele mai rafinate gusturi.
  Rezistente și durabile
  Lucrăm de ani buni în domeniul acoperișurilor, utilizăm la montarea lor materialele care și-au demonstrat în timp rezistența și durabilitatea.
  Garanții
  Pe parcursul activității, am testat diverși producători și putem garanta calitatea produselor oferite de noi. La noi primiți soluția „la cheie”, prin produse de top și instalare corectă, plus garanții reale pentru acestea.
  SERVICII
  Șindrila bituminoasă este fabricată din fibră de sticlă și bitum oxidat. Potrivită pentru pante între 9,5° - 90°, disponibilă într-o multitudine de forme și culori, ea corespunde oricărui gust și poate fi montată pe orice acoperiș. Servicii și materiale incluse: șindrilă bituminoasă, membrană fibrolemnoasă OSB, folie de superdifuzie, accesorii pentru șindrilă, transport și montare.
  Montăm șindrilă bituminoasă
  Profilată din tablă suedeză sau coreeană, mată sau lucioasă, cu grosimea între 0,40 mm și 0,55 mm, țigla metalică este o soluție potrivită pentru acoperișurile noi, dar și pentru schimbarea acoperișului, utilizând vechea carcasă. Servicii și materiale incluse: țiglă metalică, folie anticondens, accesorii din metal, transport, montare.

  Garanții: 20 ani la coroziune, 10 ani la culoare.
  Montăm țiglă metalică
  Un acoperiș pentru generații, așa am descrie acoperișul din țiglă ceramică, care va rezista zeci de ani, fără nicio schimbare. Servicii și materiale incluse: țiglă ceramică, folie superdifuzie de densitate mare, accesorii ceramice, lambriuri din lemn + vopsea, sistem de scurgere pe orizontală, transport și montare.

  Garanție: 50 de ani.
  Montăm țiglă ceramică
  Suntem specializați în schimbarea ardeziei. În doar două săptămâni vă putem ajuta să: remodelați proiectul acoperișului, să demontați ardezia și să montați țiglă ceramică. În proces, dacă este nevoie, turnăm centura de beton, întărim sau schimbăm lemnul din carcasă, căptușim streașina acoperișului cu tablă cutată sau lambriuri din lemn.
  Schimbăm foile de ardezie
  Profilată din tablă suedeză, coreeană, ucraineană sau chineză, mată sau lucioasă, cu grosimea între 0,35 mm și 0,55 mm, cu diferite înălțimi ale profilului în dependență de destinația utilizării, tabla cutată, numită în popor profnastil, este o soluție potrivită pentru atât pentru acoperirea casei, cât și pentru căptușirea streașinei, executarea fațadei sau construcția gardurilor.
  Montăm tablă cutată
  DE CE SĂ NE ALEGEȚI PE NOI PENTRU MONTAREA ACOPERIȘULUI?
  Folosim o abordare individuală pentru fiecare produs. Acest lucru ne permite să obținem rezultate și calitate ridicate.
  Orice formă, orice structură, care este potrivită pentru acoperișul casei, poate fi realizată. Suntem capabili să executăm proiecte de orice complexitate.
  2.Acoperișuri de orice complexitate
  2.Acoperișuri de orice complexitate
  Orice formă, orice structură, care este potrivită pentru acoperișul casei, poate fi realizată. Suntem capabili să executăm proiecte de orice complexitate.
  3.Echipe profesioniste
  Din 2014 suntem specializați în construcția acoperișurilor. Construim conform tehnologiei. Obțineți certificat de garanție și o inspecție gratuită.
  Considerăm că produsele și serviciile noastre trebuie să fie accesibile. De la noi primiți oferta cu prețuri deschise, transparente, veți cunoaște din start cât va fi costul total al lucrării, fără prețuri ascunse. Ne străduim să vă oferim prețuri mici. Economisiți împreună cu noi.
  1.Prețuri corecte
  DORIȚI O OFERTĂ BUNĂ DE PREȚ?
  Lăsați-ne datele dumneavoastră de contact, vă sunăm, precizăm detaliile, dacă e necesar venim la fața locului, efectuăm măsurările necesare și vă întocmim o ofertă personalizată pentru acoperișul potrivit.

  Toate acestea le primiți gratuit.